Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Chondrodactylus turneri






Występowanie: Angola, Botswana, Kenia, Malawi, Mozambik, Namibia, Republika Południowej Afryki, Rwanda, Suazi, Tanzania, Zambia, Zimbabwe

Środowisko: Sawanna

Biotop: Naziemny gatunek zamieszkujący suche lasy na skraju sawanny, rumowiska skalne i gęsto zakrzewione zagajniki. Często spotykany w okolicach domostw.

Pojemnik hodowlany: Terrarium

Wielkość pojemnika: Dla pary 60x30x30, dla haremu 80x40x40



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Maksymalnie do 22cm
Jest aktywny: O zmierzchu, W nocy
Posiada jad: Brak

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: w dzień 25-28°C, miejscowo do 35°C, w nocy spadek do temperatury pokojowej
Wilgotność: 50-60%
Oświetlenie: 12-13 godzin na dobę
Żywienie: Wszelkiego rodzaju bezkręgowce
Zimowanie: Nie jest wymagane
Rozmnażanie: Gatunek łatwy do rozmnożenia. Po złożeniu jaj samica może być agresywna w stosunku do współlokatorów.


0 Komentarze


lub Zaloguj się