Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Isometrus maculatus






Występowanie: Algieria, Argentyna, Australia, Brazylia, Etiopia, Filipiny, Indie, Indonezja, Kenia, Kongo, Kostaryka, Madagaskar, Malediwy, Mikronezja, Pakistan, Papua-Nowa Gwinea, Peru, Seszele, Somalia, Stany Zjednoczone, Surinam, Syria, Tajlandia, Tanzania, Wenezuela, Wietnam

Biotop: Gatunek kosmpolityczny, ponieważ łatwo przystosowuje się do nowych warunków został wprowadzony z pomocą ludzi do nowych środowisk, w wielu różnych strefach klimatycznych.

Pojemnik hodowlany: Terrarium

Wielkość pojemnika: 20x20x20cm na pojedynczego osobnika lub harem.



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Samce osiągają do 7,5cm DC, a samice do 5,5cm DC, jednak występują różnice w zależności od danej populacji.
Jest aktywny: O świcie, O zmierzchu, W nocy
Posiada jad: Słaby

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: 25-30°C w dzień, nocą kilku-stopniowy spadek temperatury.
Wilgotność: 60-70%
Oświetlenie: Nie jest konieczne.
Podgatunki i odmiany: Ze względu na kosmopolityczność gatunku występuje wiele populacji, różniących się nieco między sobą.


0 Komentarze


lub Zaloguj się