Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Odonturus dentatus






Występowanie: Kenia, Somalia, Tanzania

Środowisko: Sawanna

Biotop: Ukrywa się wśród roślinności, na niewielkiej wysokości. Schronienia szuka pod kamieniami i zwalonymi częściami drzew.

Pojemnik hodowlany: Terrarium

Wielkość pojemnika: 20x20x20cm dla pojedynczego osobnika, dla grupy 30x30x30cm



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Do 8cm DC.
Jest aktywny: O świcie, O zmierzchu, W nocy
Posiada jad: Groźny

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: 25-30°C w dzień, nocą kilku-stopniowy spadek temperatury.
Wilgotność: 60-70%
Oświetlenie: Nie jest konieczne.


0 Komentarze


lub Zaloguj się