Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Parabuthus pallidus






Występowanie: Etiopia, Kenia, Somalia, Tanzania

Środowisko: Sawanna, Pustynie i półpustynie

Biotop: Podobnie jak inne Parabuthus spp. kryjówek szuka wykopując niewielkie norki pod kamieniami i zwalonymi elementami drzew, poszerzając naturalne zagłębienia.

Pojemnik hodowlany: Terrarium

Wielkość pojemnika: 20x20x20cm



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Zazwyczaj jest to 4-5cm DC, jednak pojawiały się doniesienia o znacznie większych osobnikach.
Jest aktywny: O świcie, W nocy
Posiada jad: Groźny

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: W dzień ok. 30°C, w nocy przynajmniej kilkustopniow spadek.
Wilgotność: 40-50%
Oświetlenie: Nie jest konieczne.


0 Komentarze


lub Zaloguj się