Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Parabuthus transvaalicus






Występowanie: Botswana, Mozambik, Republika Południowej Afryki, Zimbabwe

Środowisko: Sawanna, Pustynie i półpustynie, Suche lasy i zarośla twardolistne (podzwrotnikowe)

Biotop: Kopie nory pod kamieniami i konarami drzew, adaptując naturalne szczeliny.

Pojemnik hodowlany: Terrarium

Wielkość pojemnika: 30x30x30cm dla parki lub samotnego osobnika.



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Do 15cm DC.
Jest aktywny: O świcie, W nocy
Posiada jad: Zabójczy

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Kategoria I
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: W dzień ok. 30°C, w nocy przynajmniej kilkustopniow spadek.
Wilgotność: 40-50%
Oświetlenie: Nie jest konieczne.


0 Komentarze


lub Zaloguj się