Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Chelodina novaeguineae


Gatunek niedostępny w handlu.




Występowanie: Australia, Indonezja, Papua-Nowa Gwinea

Środowisko: Zbiorniki wodne wraz ze strefa przybrzeżną

Biotop: Zbiorniki słodkowodne, wolno płynące rzeki z bujną roslinnością

Pojemnik hodowlany: Akwaterrarium

Wielkość pojemnika:



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: do 30 cm.
Jest aktywny: W dzień
Posiada jad: Brak

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Żywienie: Mięsożerca. Główny pokarm to owady, larwy, mięczaki, skorupiaki. Rzadziej ryby i padlina.
Rozmnażanie: Samica składa 17-21 jaj. Okres inkubacji: 75-110 dni.


0 Komentarze


lub Zaloguj się