Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Sternotherus depressus






Występowanie: Stany Zjednoczone

Środowisko: Zbiorniki wodne wraz ze strefa przybrzeżną

Biotop: Zasiedla głównie średnie i małe strumienie o bardzo czystej wodzie.

Pojemnik hodowlany: Akwaterrarium

Wielkość pojemnika: 80x40x40



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Samiec: ok 6.6 cm
Samica: do 12 cm
Jest aktywny: O świcie, W dzień, O zmierzchu
Posiada jad: Brak

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: 20-25 stopni, w części lądowej 30-35 stopni Celsjusza choć z części lądowej korzysta bardzo rzadko.
Oświetlenie: 8-12 godzin na dobę
Żywienie: Żywi się głównie ślimakami i drobnymi skorupiakami, choć nie pogardzi padliną.
Zimowanie: Nie wymaga zimowania


0 Komentarze


lub Zaloguj się