Skocz do zawartości

Witaj na naszym forum!

Zarejestruj się już dziś! Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, będziesz mógł tworzyć tematy, odpowiadać w tematach innych użytkowników, wysyłać prywatne wiadomości i wiele więcej.

- - - - -
Zdjęcie

Sternotherus odoratus






Występowanie: Kanada, Meksyk, Stany Zjednoczone

Środowisko: Zbiorniki wodne wraz ze strefa przybrzeżną

Biotop: Zasiedlają wszelkie zbiorniki wodne na terenie swojego występowania. Wybierają te gęsto zarośnięte, bądź z dużą ilością powalonych pni czy zanużonych gałęzi.

Pojemnik hodowlany: Akwarium

Wielkość pojemnika: 80x40x40



Czy wiesz, że...

Osiąga rozmiary: Dorastają do 14 cm.
Jest aktywny: O świcie, W dzień, O zmierzchu
Posiada jad: Brak

Notka prawna

Ochrona gatunkowa w Polsce: Nie
Gatunek inwazyjny w Polsce: Nie
Gatunek niebezpieczny wg MOŚ: Nie
CITES: Nie
Aneks UE: Nie

Warunki hodowlane

Temperatura: 20-25 stopni, w części lądowej 30-35 stopni Celsjusza, z części lądowej korzystają rzadko
Oświetlenie: 8-12 godzin na dobę
Żywienie: Mięsożerny. Zjada głównie ślimaki i drobne skorupiaki, owady i ich larwy. Rzadziej ryby bądź padlinę.
Zimowanie: Gatunek nie wymaga zimowania.


0 Komentarze


lub Zaloguj się