Witam dużo juz przeczytałem na temat żółwi, dużo wiem i chce sobie kupić albo żółwia stepowego albo greckiego który tańszy ? Prosze mi pomóc oczywiscie jestem w stanie żółwiowi zapewnic dobre warunki

Jaki żółw tańszy i łatwiejszy w "obsłudze"?
Rozpoczęty przez
Gość
, 16 sierpień 2007 14:21
wybór zwierzęcia
12 odpowiedzi w tym temacie
gosc_
Napisano sierpień 16 2007 - 14:56
Naprawde podszedłem do sprawy poważnie i też dlatego załóważyłem te forum wszystko na nim przeczytałem dowiedziałem sie co mi jest potrzebne spisałem wszystko obliczyłem ile mnie będzie kosztowało terarium i wyposażenie do niego teraz tylko prosze o pomoc jaki żółw lądowy jest najtańszy??
gosc_vebus
Napisano sierpień 16 2007 - 16:07
nie ma "taniego żólwia lądowego"
najtańszy [stepowec, grek] kosztuje min 300 zł, dla pewności lepiej wydac 500 zł na zaufane zrodlo. Ferdynand w innym wątku pokazałeś, że czytałeś zatrważająco mało, więc czytaj więcej i zgłoś się jak już tego dokonasz.

gosc_vebus
Napisano sierpień 17 2007 - 14:47
tak, to pozwala zarejestrować zółwia i świadczy o jego legalnym pochodzeniu. za 200 zł na pewno nie jest on legalny, nawet jesli jest zdrowy. żeby mieć pewność najlepiej wydać 400-500 zł. Na przykład w Iguanie cena legalnego żółwia to ok. 600 zł.
gosc_organoleptyk
Napisano sierpień 18 2007 - 20:50
wiesz w zasadzie w Polsce trudno Ci będzie kupić inny gatunek niż wymieniłeś wyżej. I te dwa gatunki są najtańsze, bo najbardziej rozpowszechnione na naszym rynku. Jeżeli chodzi o coś jeszcze tańszego to radziłabym zainteresować się wodniakami, choć tam trzeba liczyć się ze znacznymi kosztami wyposażenia akawaterrarium
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wybór zwierzęcia
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Kupno zdrowego żółwia.Napisany przez margola , 16 lis 2010 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Początki - kupno żółwia i wyposażeniaNapisany przez gosc_zbigx , 20 sty 2009 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie wodno-lądowe →
zÓŁw tylko wodny?Napisany przez volebez , 10 sty 2009 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie wodno-lądowe →
Żółw jaszczurowaty na początek?Napisany przez gosc_legwan111 , 25 mar 2008 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Jaki żółw na początek?Napisany przez gosc_ , 15 sie 2007 ![]() |
|
![]()
|