Witam. Chcialem zabrac sie za hodowle tego pociesznego "skorupiaka" i w zwiazku z tym mam pare pytan. 1)Na co szczegolnie zwracac uwage przy zakupie 2)Jaka ma byc minimalna wielkosc kupowanego zolwia 3) Terrarium o wielkosci 80x40x40 bedzie wystarczajace? 4) Jaka jest srednia cena mlodych zolwi? 5)do Warszawiakow: w jakim sklepie najlepiej zaopatrzyc sie w z.stepowego? Bede wdzieczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam mm

4 odpowiedzi w tym temacie
gosc_
Napisano lipiec 18 2004 - 19:52
gosc_Asia
Napisano lipiec 19 2004 - 10:12
Mysle, ze wiekszosc, jesli nie wszystkie odpowiedzi znajdziesz czytajac opis zolwia stepowego (poszukaj na stronie glownej serwisu). Jesli zas chodzi o punkt 5. To poszukaj w sklepie Smok ul Ratuszowa (niedaleko wejscia do ZOO) albo w sklepiku na ul Marszalkowskiej 1 (Sklep znznych chodowcow zolwi panstwa Orlowskich)
gosc__beatka_
Napisano lipiec 21 2004 - 14:08
sklepu państwa Orłowskich nie polecam-sama mam dwa żółwie stepowe stamtąd i na szczęście moje są zdrowe, ale jak poleciłam znajomemu żeby u nich kupił bo chciał greckiego to dostał takiego z ostrym zapaleniem płuc
gdy wrócił z nim od weterynarza i powiedział o chorobie tego żólwia sprzedawca po burzliwej dyskusji przyniósł mu ziwerzę z zaplecza, jak nie trudno sie domyslić tamto było juz zdrowe...osobiście polecałabym "szreka"!

gosc_organoleptyk
Napisano styczeń 13 2005 - 09:35
pyt 1 pancerz musi byc twardy (nie dotyczy mlodych, kilkutygodniowych zolwi),bez pekniec, skaleczen, otarc i innych uszkodzen, skora powinna byc czysta bez ran i pasozytow(roztocza, kleszcze), oczy otwarte, blyszczace, oczodoly niezapadniete, nos suchy, bez sluzowatej wydzieliny, oddech cichy, zolw porusza sie pewnie i nie pociaga tylnimi nogamipancerz trzyma w pozycji pozimej, pancerz na grzbiecie jest uksztaltowany do gatunku zolwia mysle ze 200-250zl z ta wilekoscia trudno mi powiedziec ale jak dla malucha to terra powinno byc odpowiednie
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wybór zwierzęcia
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Kupno zdrowego żółwia.Napisany przez margola , 16 lis 2010 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Początki - kupno żółwia i wyposażeniaNapisany przez gosc_zbigx , 20 sty 2009 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie wodno-lądowe →
zÓŁw tylko wodny?Napisany przez volebez , 10 sty 2009 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie wodno-lądowe →
Żółw jaszczurowaty na początek?Napisany przez gosc_legwan111 , 25 mar 2008 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
wybór zwierzęcia
Żółwie →
Żółwie lądowe →
Jaki żółw tańszy i łatwiejszy w "obsłudze"?Napisany przez gosc_ , 16 sie 2007 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych